Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w czerwonym winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

schab bez kości 2 kg

Marynata

wino czerwone wytrawne 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
chili Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w czerwonym winie

Mięso myję, osuszam papierowym ręcznikiem, nacieram solą z każdej strony. Posypuję świeżo zmielonym pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Wkładam do rękawa do pieczenia, wlewam wino i wstawiam na kilka godzin do lodówki, co jakiś czas obracając. Potem folię lekko nakłuwam w kilku miejscach za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków, piekarnik nagrzewam do temp 200° C i wstawiam mięso na około 20 min. Następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę około 2 godz. Upieczone zostawiam w piekarniku, aż całkowicie wystygnie. następnie rozcinam rękaw, wyjmuję mięso i przekładam na deseczkę. Kroję na plastry i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.03.2015 22:23
przepyszne mięso
dodi 25.02.2015 11:08
pyszne mięsko
Babeczka35 24.02.2015 18:47
Apetyczne mięsko:)
Barbara777 24.02.2015 18:27
Smaczne mięso
Janina 24.02.2015 16:34
Smaczne mięsko;)
monika141 24.02.2015 15:08
pyszne mięsko
MałaMi89 24.02.2015 14:21
Mmm.. takie mięsko to ja poproszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak