Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa z ogórków, dyni i rzodkiewki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek 1 średni
rzodkiewki 5 szt
szczypiorek 3 łyżki posiekanego
pietruszka zielona 1 łyżka drobno posiekanego
sok z cytryny 1,5 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku
oliwa 0,5 pietruszkowa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa z ogórków, dyni i rzodkiewki

Kroki postępowania

1
Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć i również pokroić w kostkę.
Krok 1 - Salsa z ogórków, dyni i rzodkiewki foto
2
Dynie marynowaną podsmażyć na suchej patelni.
Krok 2 - Salsa z ogórków, dyni i rzodkiewki foto
3
Wszystkie warzywa wymieszać razem dodając sok z cytryny, oliwę pietruszkową, posiekany drobno szczypiorek i pietruszkę, posolić i popieprzyć.
Krok 3 - Salsa z ogórków, dyni i rzodkiewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak