Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa pomidorowo-truskawkowa ze szczypiorkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
pomidorki koktajlowe żółte 25 dkg
truskawki świeże 15 dkg
szalotka 1 sztuka
szczypiorek 1/3 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa pomidorowo-truskawkowa ze szczypiorkiem

Olej wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos. Szalotkę pokroić w drobniutką kosteczkę, dodać do sosu, rozetrzeć, odłożyć na kilka minut. Truskawki umyć, odszypułkować, odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Pomidorki przekroić na pół, szczypiorek posiekać. Truskawki, pomidorki i szczypiorek dodać do sosu. Całość lekko oprószyć solą i pieprzem. Wszystko delikatnie wymieszać. Podawać np. jako dodatek do mięska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 15.07.2016 23:46
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 15.07.2016 18:53
ciekawa kompozycja :)
Agnieszka-87-25 15.07.2016 14:48
bardzo smaczna
agaK. 15.07.2016 13:58
Ciekawa mieszanka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak