Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa pomidorowo-paprykowa.

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 op
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 1-2 ząbki
papryka czerwona 1 sztuka
papryczka chili 2 sztuki
kolendra mielona 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 3 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku wg uznania
pieprz wg uznania

Porada

Mnie taka salsa smakuje do pieczonego mięsa.

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa pomidorowo-paprykowa.

Cebulę i czosnek obrać.Paprykę i papryczki chili umyć i usunąć nasiona.Warzywa drobno pokroić.
Do garnka przełożyć pomidory, dodać pokrojone warzywa i dusić ok 30 minut.Po tym czasie dodać wszystkie przyprawy, chwilę dusić razem, a następnie zblenderować ale nie na jednolitą masę.
Salsę przełożyć do słoika lub innego naczynia i wstawić do lodówki by smaki się przegryzły.
Podawać do nachos lub krakersów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 27.12.2016 10:10
Czasami lubię takie smaki :)
IZABELA29 27.02.2015 18:27
cos na ostro
gosia561 27.02.2015 14:48
super smak
wyattearp 27.02.2015 14:00
super wygląda
Renata9 27.02.2015 13:38
Pyszna salsa
Pietruszka 27.02.2015 13:34
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak