Salsa pomidorowo-paprykowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pomidory krojone z puszki

    1 op
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryczka chili

    2 sztuki
  • kolendra mielona

    1/4 łyżeczki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • sól do smaku

    wg uznania
  • pieprz

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać.Paprykę i papryczki chili umyć i usunąć nasiona.Warzywa drobno pokroić.
Do garnka przełożyć pomidory, dodać pokrojone warzywa i dusić ok 30 minut.Po tym czasie dodać wszystkie przyprawy, chwilę dusić razem, a następnie zblenderować ale nie na jednolitą masę.
Salsę przełożyć do słoika lub innego naczynia i wstawić do lodówki by smaki się przegryzły.
Podawać do nachos lub krakersów.
ben-ka
Mnie taka salsa smakuje do pieczonego mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 27.12.2016 10:10
Czasami lubię takie smaki :)
IZABELA29 27.02.2015 18:27
cos na ostro
gosia561 27.02.2015 14:48
super smak
wyattearp 27.02.2015 14:00
super wygląda
Renata9 27.02.2015 13:38
Pyszna salsa
Pietruszka 27.02.2015 13:34
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat