Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SALSA POMIDOROWA DO CHIPSÓW I NACHOS

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 400 g
papryka zielona 1/4
papryczka chili 1/2
Czosnek suszony Prymat 1/2 lyzeczki
sól i pieprz
cukier 2 łyżki
ocet spirytusowy 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: SALSA POMIDOROWA DO CHIPSÓW I NACHOS

Do rondelka włożyć pomidory z puszki wraz z całą zalewą, dodać pokrojoną w małą kosteczkę zieloną paprykę, papryczkę chilli, czosnek, szczyptę soli i szczyptę pieprzu, cukier oraz ocet. Zagotować, następnie gotować bez przykrycia przez ok. 10 minut, co chwilę mieszając.
Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną (przez sitko), wymieszać i zagotować. Ostudzić przed podaniem. Opcjonalnie dodać kolendrę. Można przygotować wcześniej i trzymać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak