Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa drobiowo-warzywna

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 20 dag
kukurydza 1/2 kolby
olej do smażenia 3 łyżki
cukier 1 szczypta
papryka czerwona 1/2
cukinia 1/2
ziemniaki 20 dag
bazylia świeża
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
sos 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa drobiowo-warzywna

*Do polania użyłam gotowego sosu "Ognista salsa"

Kolbę kukurydzy zalewamy wodą, dodajemy mleko i cukier i gotujemy na wolnym ogniu ok 30 min. Odcedzamy, kroimy w plasterki lub wydłubujemy ziarenka. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.Oprószamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy na patelni olej, rumienimy mięso i wyciągamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ósemki. Smażymy na rumiano ok 10 min na tłuszczu po smażeniu mięsa. Myjemy paprykę i cukinię, kroimy w większe kawałki. Dodajemy do ziemniaków, smażymy kolejne 10 min. Pod koniec dodajemy kukurydzę i kurczka. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sosem salsa i dekorujemy bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 27.04.2014 15:33
lubię takie dania, pycha!
Grazyna0211 27.04.2014 13:42
bardzo smaczne i apetyczne danie
Monia 27.04.2014 12:04
Ale fajnie, kolorowo wygląda :)
noninka77 27.04.2014 11:36
pięknie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak