Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinaku, orzechów i winogron

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 200 gram
orzechy włoskie 50 gram
winogrona zielone kilka sztuk
sok z limetki
skórka z limonki
miód akacjowy 1 łyżeczka
tabasco kilka kropel

Porada

Jeśli sałatka wydaje się zbyt słodka można zrezygnować z winogron.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinaku, orzechów i winogron

Vinegrette:
Limonkę sparzyć wrzątkiem i wyszorować. Zetrzeć połowę skórki, a z całości wycisnąć sok. Wymieszać oba z miodem i kilkoma kroplami tabasco. Odstawić na kilka minut.

Liście szpinaku umyć i osuszyć. Winogrona umyć, osuszyć, a każde grono przekroić na pół. Orzechy włoskie posiekać drobno.
Szpinak wymieszać z sosem, orzechami i winogronem. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 08.04.2015 20:49
idealna kompozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak