Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zieloną fasolką i tuńczykiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa ugotowana 300 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
czosnek 1 ząbek
cebula 1 mała szt
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zieloną fasolką i tuńczykiem

Fasolkę pokroić na małe kawałki, można też użyć ugotowanego w strąkach grochu. Jajka pokroić w średnią kostkę a cebulę w drobną kosteczkę. Wszystko wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz zmiażdżony czosnek. Kawałki tuńczyka rozdrobnić i dodać razem z olejem. Wszystko dokładnie wymieszać ,doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 05.12.2013 18:27
świetna sałatka
aisza1 05.09.2013 09:10
wygląda rewelacyjnie
Alex_M 04.08.2013 10:57
smaczna i zdrowa salatka :)
anemon 01.08.2013 21:18
Podoba mi się Twój pomysł na sałatkę.
gosia1988 01.08.2013 17:54
fajny pomysł na wykorzystanie fasolki szparagowej
Anna133 01.08.2013 17:38
wart spróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak