Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonym tofu i pomidorkami koktajlowymi

5.0
(42)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Sałatka z wędzonym tofu i warzywami, to świetna propozycja dla osób, które stronią od mięsa lub starają się go unikać. Talerz pełen koloru z pewnością poprawi nastrój i zaspokoi głód każdego!

Składniki:

Składniki:

mix sałat 1 opakowanie
szpinak świeży 1 garść
pomidory koktajlowe (pokrojone w połówki) 10 sztuk
tofu wędzone 1 opakowanie
szalotka 1 sztuka
orzechy włoskie 1 garść
Sos sałatkowy bazyliowy z błonnikiem i chia 1 opakowanie
woda
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonym tofu i pomidorkami koktajlowymi

#wege Bezmięsna, lekka i bardzo prosta do przygotowania propozycja na lunch lub kolację dla wegan i wegetarian.

Sałatka z wędzonym tofu i pomidorkami koktajlowymi, cebulą i szpinakiem zawiera składniki, które idealnie komponują się ze sobą. Wyśmienicie smakuje podana z sosem bazyliowym z błonnikiem i nasionami chia oraz posypana orzechami włoskimi.  

Opis przygotowania

1

Oczyść sałatę oraz szpinak.

2

Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, cebulę na talarki, wędzone tofu w kostkę. Składniki wymieszaj w misce.

3

Sos bazyliowy z błonnikiem i chia Prymat, przygotuj zgodnie z instrukcją: mieszając zawartość opakowania z oliwą z oliwek i wodą lub z jogurtem naturalnym.   

4

Na 10 minut przed podaniem sałatkę polej przygotowanym sosem bazyliowym. Wszystko wymieszaj. Na koniec posyp orzechami włoskimi.

Smacznego!

Sałatka z wędzonym tofu i pomidorkami koktajlowymi to tylko jeden z wielu sprawdzonych przepisów na sałatkę. Sprawdź najlepsze propozycje sałatek, dla każdego i na każdą okazję! 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak