Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
seler naciowy
2-3 gałążki -
kukurydza w puszce
1/2 puszki -
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka -
majonez
1,5 łyżki -
sól do smaku
-
cebula biała
1/2 szt -
pieprz
do smaku smaku -
jogurt
1/2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym
Seler pokroić na małe kawałki, tuńczyka i kukurydzę odcedzić. Wsypać do miski cebulę i posiekać w drobną kostkę. Następnie dodać do pozostałych składników.
Majonez wymieszać z jogurtem i polać po sałatce, doprawić solą i pieprzem
Komentarze (4)