Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    150 gram
  • tuńczyk w sosie własnym

    200 gram
  • kukurydza w puszce

    1
  • jajka

    5 szt
  • cebula

    1
  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • majonez

    2-3 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z tuńczykiem i ryżem foto
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie dokładnie go przelewamy zimną wodą aby był sypki. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.
Krok 2 - Sałatka z tuńczykiem i ryżem foto
do ryżu i jajek dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i cebulę. Dodajemy odsączoną kukurydzę oraz tuńczyka którego rozdrabniamy palcami.
Krok 3 - Sałatka z tuńczykiem i ryżem foto
dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku
Krok 4 - Sałatka z tuńczykiem i ryżem foto
całość dokładnie mieszamy. Przekładamy do salaterki. Ja najbardziej lubię podaną ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 11.03.2017 10:59
dawno nie jadłam, a bardzo lubię tę sałatkę
kokoszka 05.03.2017 12:37
fajna prosta sałatka
SzczyptaChili 01.03.2017 19:53
Prosto i pysznie
MonikaW 01.03.2017 14:47
Też ją bardzo lubię
Konczi 01.03.2017 13:35
Lubię tę sałatkę, a tak dawno nie robiłam .. zapomniałam o niej ... Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat