Sałatka z tuńczyka, kukurydzy, jajek i ogórków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • jajka

    3-4 szt.
  • ogórki konserwowe

    3-4 szt.
  • kukurydza w puszce

    1 szt.
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • szczypiorek

  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo - ok. 10 minut od zagotowania się wody, studzimy i obieramy.
Tuńczyka (najlepiej w kawałku)i kukurydzę odsączamy z zalew.
Ogórki (konserwowe lub kiszone)i jajka kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski.
Dodajemy kukurydzę, majonez, jogurt, posiekany szczypiorek, tuńczyka.
Delikatnie łączymy składniki.
Ja dodaję tuńczyka na sam koniec, bo lubię widoczne kawałki.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, delikatnie mieszamy.
Sałatkę schładzamy lub podajemy od razu.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola Golebiewska 27.03.2019 12:50
Polecam dodać do tego jeszcze jabłko :)
Margo1 09.01.2015 08:30
chyba dzisiaj zrobię
Kejti 09.03.2014 22:04
Fajna sałatka i apetycznie wygląda :-)
Ania84 02.03.2014 09:51
ale ladnie się prezentuje aż mam ochotę na to cudo :)
halina17 01.03.2014 23:56
Dobra sałatka.
Kuchenka 01.03.2014 23:00
smaczne to!
Izabela9 01.03.2014 21:47
Bardzo fajna sałatka ;)
Megg 01.03.2014 21:38
Przepyszna sałatka
DorotaZ 01.03.2014 21:33
Pyszna sałatka:)
Patriszja 01.03.2014 20:44
ojjj przepraszam chciałam dać plusa do komentarza "tomek18" a dałam przez przypadek minusa.... :(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat