Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tuńczyk w sosie własnym
2 puszki -
jajko
3-4 szt. -
ogórki konserwowe
3-4 szt. -
kukurydza w puszce
1 szt. -
majonez
2 łyżki -
jogurt naturalny
2 łyżki -
szczypiorek
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Tuńczyka (najlepiej w kawałku)i kukurydzę odsączamy z zalew.
Ogórki (konserwowe lub kiszone)i jajka kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski.
Dodajemy kukurydzę, majonez, jogurt, posiekany szczypiorek, tuńczyka.
Delikatnie łączymy składniki.
Ja dodaję tuńczyka na sam koniec, bo lubię widoczne kawałki.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, delikatnie mieszamy.
Sałatkę schładzamy lub podajemy od razu.
Smacznego!
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)