Przepis dnia III, odc. 13: Sałatka ziemniaczana z ogóreczkami i czosnkiem marynowanym

Przepis dnia III, odc. 13: Sałatka ziemniaczana z ogóreczkami i czosnkiem marynowanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ziemniaki ugotowane

    600 g (małe w łupinie)
  • cebula czerwona

    1 szt. (pokrojona w kostkę)
  • cebula czosnkowa

    1 szt. (pokrojona w kostkę)
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 pęczek (zielona część)
  • ogóreczki z chili Smak

  • czosnek marynowany

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

Sos

  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat

    1 opakowanie
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    200 ml (gęsty)
  • Kawa zbożowa Inka

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia III, odc. 13: Sałatka ziemniaczana z ogóreczkami i czosnkiem marynowanym

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 13: Sałatka ziemniaczana z ogóreczkami i czosnkiem marynowanym foto
Majonez, jogurt i sos wymieszać, doprawić świeżo mielonym pieprzem, opcjonalnie kawą Inką.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 13: Sałatka ziemniaczana z ogóreczkami i czosnkiem marynowanym foto
Ziemniaki pokroić w plastry lub połówki (jeżeli są to młode ziemniaki nie trzeba ich obierać), przełożyć do dużej miski posypać przyprawą do ziemniaków, dodać cebulę, cebulę czosnkową, kiełki i zieloną część dymki.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 13: Sałatka ziemniaczana z ogóreczkami i czosnkiem marynowanym foto
Do całości dołączyć ogóreczki konserwowe, czosnek marynowany i sos.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 13: Sałatka ziemniaczana z ogóreczkami i czosnkiem marynowanym foto
Sałatkę doprawić do smaku i wymieszać.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 13: Sałatka ziemniaczana z ogóreczkami i czosnkiem marynowanym foto
Przed podaniem można polać olejem z marynowanego czosnku i udekorować świeżymi kiełkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat