Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
jajka ugotowane na twardo 3 szt
groszek konserwowy 1 puszka
ogórek konserwowy Smak 4 szt
sól do smaku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Musztarda sarepska Prymat wg uznania
sos jogurtowo-majonezowy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Ogórki obrać i pokroić w kostkę, jajka również pokroić wkostkę. Tuńczyka nie odcedzać z sosu, pokroić go na grubsze kawałki. Dodać groszek, kukurydzę, fasolę. Lekko wymieszać. Na koniec przyprawić solą i pieprzem, dodać musztardę i sos. Wymieszać i odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.03.2015 07:58
Nie robiłam takiej sałatki jeszcze
Renataj 16.01.2015 09:33
Lubię taką sałatkę:) Czasem zamiast ogórka konserwowego dodaję konserwową paprykę:)
Adamorek 15.01.2015 13:12
jedna z moich ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak