Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukolą i czerwonymi dodatkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 2 garści
paluszki surimi 5 sztuk
pomidor 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
majonez 1 łyżka
śmietana 12% 1 łyżka
chleb tostowy 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukolą i czerwonymi dodatkami

Rukolę myjemy i osuszamy. Paprykę, pomidory oraz paluszki surimi kroimy na średniej wielkości kostkę. Śmietanę mieszamy z majonezem i dodajemy do tego wyciśnięty czosnek i mieszamy. Chleb tostowy kroimy w kostkę i opiekamy w piekarniku, aż powstaną grzanki.
Rukolę mieszamy z warzywami i paluszkami surimi, przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do sałatek. Na końcu dodajemy sos czosnkowy i ponownie mieszamy.
Nakładamy na talerz, posypujemy grzankami i gotowe.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 03.12.2013 21:45
Smaczny przepis
Habibi 04.11.2013 11:32
taka sałateczka trafia w mój gust :)
strzelec02 04.11.2013 10:36
ładnie wygląda,aż chce się jeść.
aisza1 04.11.2013 10:33
pyszna i zdrowa
Janina 04.11.2013 10:28
Bardzo lubię taką sałatkę;)
Ania321 04.11.2013 10:28
wygląda pysznie :)
msmors 04.11.2013 10:27
fajna sałatka
Melania 04.11.2013 10:17
Pyszna, z paluszkami surimi nie robiłam nigdy sałatki ;)
Margaretkaw 04.11.2013 10:14
Wspaniale wygląda :) Mniam :)
Sylwia26 04.11.2013 10:04
ślinka leci :)
Megg 04.11.2013 10:03
smaczna taka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak