sałatka z roszponki gruszki i orzechów włoskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    100 gram
  • gruszki

    1 średnia
  • orzechy włoskie

    garść
  • ocet winny

    2-3 łyżki
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • oliwa

    opcja
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roszponkę opłukać i oczyścić z korzonków. Osuszyć.
Gruszkę obrać ze skórki jeśli jest twarda, przeciąć na ćwiartki, wyciąć gniazdo nasienne, a na końcu pokroić na cienkie plastry lub w kostkę.
Orzechy obrać ze skorupki i pokroić na mniejsze części. Kupne obrane lepiej podprażyć na patelni. Składniki sałatki skropić octem, oliwą, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Od razu serwować.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 10.09.2014 07:50
lekka i orzeźwiająca :)
Katarzyna/kate1980 12.04.2014 20:27
bardzo fajne połączenie składników
mirosława4 11.04.2014 16:47
zdrowo i smacznie
Granita 08.04.2014 15:48
prezentuje się fenomenalnie
kloruś 01.04.2014 10:48
szybki przepis i bardzo apetyczna sałatka. Super :)
Krystyna32 01.04.2014 07:52
apetyczna sałatka
magduś83 31.03.2014 23:33
lekka i smacznie wygląda :)
Kejti 31.03.2014 21:10
Zrobię taką :-)
luna76 31.03.2014 20:05
świetny przepis na zdrową sałatkę :)
Renata9 31.03.2014 19:35
bardzo smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat