Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z morelami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 80 gram
kiełbasa 1 pęto
morele 5-6 sztuk
jagody kilka
cebula 1/3 sztuki
cukinia 1 młoda
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól do smaku
oliwa
ocet balsamiczny do polania
słonecznik łuskany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z morelami

Roszponkę przepłukujemy i osuszamy. Morele myjemy, osuszamy, usuwamy z nich pestki i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w półplasterki.
Kiełbasę kroimy w plasterki i przysmażamy na niewielkiej ilości oliwy do zrumienienia. Gotową studzimy.
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki (za pomocą obieraczki do jarzyn).
Pestki dyni delikatnie rumienimy na suchej patelni.
Przygotowane składniki naprzemiennie układamy na talerzyki. Wierzch sałatki spryskujemy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Całość oprószamy przyprawami do smaku oraz posypujemy pestkami dyni. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2017 10:59
Dobra taka.
marzut 25.12.2016 20:16
Super przepis
ilka01 25.12.2016 11:30
wygląda bardzo apetycznie :)
Wacław 24.12.2016 14:12
pyszności :-)
gosia56 24.12.2016 09:50
Bardzo pyszna i prosta
Łukasz15 23.12.2016 22:18
Bardzo dobra
Stenka 23.12.2016 20:38
ładnie wygląda
KORAL 23.12.2016 20:37
Ale apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak