Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marchewki i jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
duże, soczyste, czerwone jabłko
morele suszone 1/2 op małego
sok jabłkowy 1/2 szkl
mak suchy 1 łyżka
olej z pestek winogron 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marchewki i jabłka

Marchewki obrać, utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Morele umyć, zalać sokiem jabłkowym, namoczyć przez godzinę, odsączyć, sok zachować, morele pokroić w paseczki. Jabłko bez obierania pokroić w „zapałkę”. Wymieszać: marchewkę, morele, jabłko. Dodać olej, sok jabłkowy i mak. Dla podkreślenia smaku można ewentualnie dodać niewielka ilość soku cytrynowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak