Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszy indyka i kukurydzy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 woreczek
kukurydza 1/2 puszki
Kucharek przyprawa do potraw
czosnek 2 ząbki
olej rzepakowy 3 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszy indyka i kukurydzy

Szyję z indyka lub inna jego część gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy mięso jest miękkie studzimy je i obieramy od kości. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Natkę pietruszki myjemy ,osuszamy i siekamy. Kukurydze odsączamy na sitku i dodajemy do kaszy. Lekko mieszamy i dodajemy kawałki mięsa. Robimy sos mieszając olej z wyciśniętym czosnkiem i solą do smaku . Wszystko razem mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 15.01.2013 23:53
super kolory
angelika14 15.01.2013 18:10
mniam, taka zdrowa i smaczna, że aż chce się zjeść
Marta1986 15.01.2013 18:05
pycha
iwa643 15.01.2013 17:50
Polecam smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak