Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem i awokado

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podstawowe

mieszanka świeżych sałat 1 opak
kiełki rzodkiewki duża garść
jajko 2 szt
awokado 1 szt

winegret

ocet winny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
woda 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem i awokado

Winegret:
W małym słoiczku umieszczamy oliwę z oliwek, ocet, wodę, cukier, sól i czarny pieprz. Dobrze wstrząsamy słoikiem do połączenia składników.

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na ćwiartki.
Sałatę myjemy i odsączamy na sitku lub w wirówce. Awokado rozcinamy na pół i lekko przekręcamy. Rozpołowione kroimy w skórce na plasterki a następnie delikatnie podważamy łyżką.
Na talerzach układamy sałatę i kiełki rzodkiewki. Na wierzchu układamy wachlarz z połowy pokrojonego awokado oraz ćwiartki jajka. Całość polewamy przygotowanym wcześniej winegretem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 26.01.2017 19:45
bardzo dziękuję :)
Madzai 26.01.2017 12:50
apetycznie wygląda
Renata9 25.01.2017 23:09
Pyszna sałatka
Wafelek2601 25.01.2017 22:02
Smaczna i zdrowa sałatka
bertpvd 25.01.2017 21:57
Piękna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak