Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 6 sztuka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżka
ocet winny 2 łyżka
miód 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem

Warzywa płuczemy, osuszamy.

Usuwamy 1 cm końcówki szparagów i wyrzucamy (nie będą nam potrzebne).

Główki szparagów odcinamy, a łodyżki siekamy na mandolinie na cienkie talarki.

Do oleju dodajemy musztardę oraz miód. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku odrobiną soli i pieprzu.

Pomidory kroimy na ćwiartki, dodajemy do szparagów. Zalewamy sosem, mieszamy.

W garnku zagotowujemy 1 litr wody. Dodajemy ocet winny, zmniejszamy ogień i gotujemy 1 lut 2 jajka w koszulce.

Jajka układamy na sałatce. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 14.10.2014 10:36
Malinka, częstuj się śmiało :)
Ania321 13.10.2014 18:59
bardzo apetyczna :)
Adamorek 13.10.2014 18:49
dobry pomysł podania
luna76 13.10.2014 18:39
ciekawa propozycja :)
V_kuchareczka 13.10.2014 18:08
bardzo smaczna sałatka
monikalangier 13.10.2014 17:35
lekka i smaczna
Motorek 13.10.2014 17:26
Bardzo smaczna
Jadwiga/Jaga85 13.10.2014 15:49
Pięknie wgląda!
Malinka 13.10.2014 14:32
Chętnie bym skosztowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak