Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z insalatini i blanszowanej cukinii z dodatkiem czerwonych warzyw

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Insalatini 1 opakowanie
cukinia 1
pomidory 4
papryka czerwona 1
cebula czerwona 1
pietruszka zielona 1/2 pęczka
pistacje 5 dkg
musztarda 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny do smaku
sól, pieprz do smaku
oliwa 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z insalatini i blanszowanej cukinii z dodatkiem czerwonych warzyw

Insalatini umyć i osuszyć i włożyć do sporej miski.
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę, papryke pokroić w paseczki - dodać do sałaty.
Cebulę pokroić w półtalarki i dodać do pozostałych składników.
Cukinię obrać, pokroić w plastry wzdłuż a następnie plastry pokroić w paseczki. Paseczki blanszować ok 2 minut w osolonej wodzie.
Następnie odcedzic cukinię i pozostawić do ostygnięcia.

Listki pietruszki, musztardę, pistacje (kilka sztuk pozostawić do ozdoby). czosnek, oliwę i sok z cytryny zmiksować aż powstanie sos. Sos doprawić do smaku sola i pieprzem.

Cukinię wymieszać z łyżka sosu.
Pozostały sos dodać do sałaty i delikatnie wymieszać. Na sałatkę wyłożyć cukinię i posypać posiekanymi pistacjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.05.2013 00:42
taka inna i na pewno bardzo smaczna
IwonaDD 28.04.2013 09:22
jejku,ale pyszności !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak