Sałatka z cykorią i boczniakami

Sałatka z cykorią i boczniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cykorie

    2 szt
  • miks sałat

    1 opakowanie
  • seler

    1/2 szt (mały)
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt (mała)
  • boczniaki

    200 g
  • oliwa

    2 łyżki
  • oliwa aromatyzowana

    70 ml (anyżowo-cytrynowa)
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z cykorii wyciąłem gorzki głąb, a kolbę pokroiłem w plasterki. Liście sałat porwałem na mniejsze kawałki. Selera po obraniu starłem na tarce o dużych oczkach. Skropiłem sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Obrałem cebulę i posiekałem ją.

Boczniaki opłukałem, osuszyłem, przekroiłem wzdłuż, podsmażyłem na oliwie.
Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem solą i pieprzem. Polałem oliwą anyżowo-cytrynową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 13.02.2016 15:30
pysznie wygląda :)
agaK. 13.02.2016 14:32
Ale pysznie podane!:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat