Sałatka z cieciorką

Sałatka z cieciorką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    5 liści
  • żółta fasolka szparagowa

    10 szt
  • pomidor

    1 szt
  • rzodkiewka

    4 szt
  • cieciorka konserwowa

    4 łyżki
  • awokado

    1/2 szt
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pozostawiamy do ostygnięcia.

Sałate masłową myjemy, osuszamy, rwiemy w rękach, przekładamy na talerz. Fasolkę ugotowana przekładamy na talerz z sałatą.

Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy, wrzucamy na górę sałatki. Rzodkiewki i awokado kroimy, wrzucamy również na sałatkę. Cieciorkę wrzucamy na sam koniec sałatki.

Przyprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MałaMi89

04.01.2016 23:17
Musi być bardzo smaczna :) choć sama dla siebie zrobiłabym bez awokado ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat