Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z cieciorką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 5 liści
żółta fasolka szparagowa 10 szt
pomidor 1 szt
rzodkiewka 4 szt
cieciorka konserwowa 4 łyżki
awokado 1/2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z cieciorką

Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pozostawiamy do ostygnięcia.

Sałate masłową myjemy, osuszamy, rwiemy w rękach, przekładamy na talerz. Fasolkę ugotowana przekładamy na talerz z sałatą.

Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy, wrzucamy na górę sałatki. Rzodkiewki i awokado kroimy, wrzucamy również na sałatkę. Cieciorkę wrzucamy na sam koniec sałatki.

Przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 04.01.2016 23:17
Musi być bardzo smaczna :) choć sama dla siebie zrobiłabym bez awokado ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak