Sałatka z boczniakami,awokado i granatem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 opakowanie
  • boczniaki

    10 sztuk
  • olej kokosowy

    1 łyżka
  • awokado

    0,5 sztuki
  • serek topiony

    2 małe
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • granat

    kilka owoców
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczniaki oczyszczamy . Przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy na złoty kolor na oleju kokosowym. na talerzach układamy sałatę, kawałki serka topionego, pokrojone awokado. Doprawiamy do smaku, polewamy oliwą. Układamy boczniaki , posypujemy granatem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 21.02.2017 11:45
super sałatka na przystawkę
berys18 17.01.2017 10:30
fajna sałatka
MarysiaB 17.01.2017 10:04
pyszna taka sałatka
MonikaW 16.01.2017 21:40
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat