Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka włoska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczochy marynowane w zalewie 1 puszka
szpinak świeży 15 dag
orzechy piniowe 8 dag
sok z cytryny 1 łyżka
parmezan starty 5 dag
oliwki czarne Smak 20 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka włoska

W dużej misce wymieszać umyty i osuszony szpinak z orzeszkami. Roztrzepać oliwę z sokiem z cytryny i pieprzem. gotowym sosem polać szpinak. Karczochy osączyć i przekroić na pół. Dodać do szpinaku, posypać parmezanem i przepołowionymi oliwkami, wymieszać.Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak