Sałatka włoska

Sałatka włoska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • papryka

    3 sztuki
  • pomidor

    3 sztuki
  • kwaśna śmietana

    3 łyżki
  • masło

    1/2 łyżki
  • koperek

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka włoska

Warzywa należy umyć. Cebulę należy obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Paprykę pokroić w paski po usunięciu gniazd nasiennych. Czosnek należy drobniutko posiekać. Pomidory po sparzeniu należy obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na maśle należy podrumienić cebulkę( można dodać oliwę), dodać do niej paprykę i poddusić pod przykryciem. Po 10 minutach dodać czosnek i pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć do salaterki. Polać śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

IKrakowianka 22.08.2013 19:21
super sałatka
pioge7 26.10.2011 11:19
dobra sałatka
novita26 12.07.2011 09:29
mniam
bercik1 21.06.2011 23:56
Fajna :)
aleksa123 05.05.2011 08:44
Pychotka
szajba2 15.04.2011 19:08
światowo
Barbara55 22.02.2011 15:38
mimo że włoska to nadaje się do spożycia
kielcok1 05.02.2011 11:26
można skubnąć
gosia47-47 03.02.2011 14:13
musi być smaczna
Ewa99 31.08.2010 15:49
Spróbuje mojemu zrobić kiedyś na obiad :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat