Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka po japońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
kostka rosołowa 1 szt
czosnek 3 ząbki
ananas w puszce 5 plastrów
papryka zielona 1 szt
papryka czerwona 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,5 łyżeczki
majonez 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka po japońsku

Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Ugotowany odstawiamy i chłodzimy. Papryki kroimy w kostkę razem z ananasem. Obrany czosnek drobno siekamy. Majonez mieszamy z papryką w proszku i przyprawą carry. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak