Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka oscypkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oscypek 2 szt
pomidorki cherry 6 szt
szczypior
ogórek zielony 4 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
miód 1 łyzeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka oscypkowa

Pomidorki cherry myjemy i kroimy na pół. Ogórek zielony myjemy i obieramy kroimy w pałeczki. Oscypek kroimy w plasterki. Szczypior myjemy osuszamy i siekamy. Składniki mieszamy z sobą. robimy sos. W słoiczku mieszamy oliwę ,wyciśnięty czosnek, miód ,sól ,pieprz i ocet jabłkowy. Kiedy składniki dobrze się połączą wlewamy sos do sałatki. Mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 06.07.2013 07:48
super kolorowa sałatka
beniaminek 05.07.2013 15:22
fajne danie
dodi 05.07.2013 14:04
sałatka mniam, mniam
Milena87 05.07.2013 13:36
smaczna sałatka
jasiek 05.07.2013 13:32
lubię z oscypkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak