Sałatka ogórkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 kg ogorków

  • 0,5 kg marchwi

  • 0/5 kg. cebuli

  • 1 szklanka cukru

  • 1 szkalanka octu

  • 2 łyżki stołowe soli, odrobina pieprzu

  • olej

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki pokroić w grubsze krążki, marchew, cebule na tarce.Wszystko połączyć i gotować 10 min.Włożyć do słoików, pasteryzować 5-10 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat