Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka od Tadka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
masło ziołowe
sałata lodowa 3 liście
jajko 2 szt
pomidor 2 szt
oliwki czarne 8 szt
rzodkiewka 6 szt
pestki dyni 5 łyżek
ser feta 1/4 kostki
sos do sałatek 1/2 opakowania
oliwa 10 łyżek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka od Tadka

Liście sałaty myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki od razu na talerze z których będziemy jeść. Pomidora, rzodkiewkę myjemy i kroimy wykładamy na talerze. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na plastry i kładziemy na sałatkę. Oliwki czarne można pokroić lub całe wyłożyć na talerzu. Pestki dyni prażymy na suchej patelni, posypujemy nimi sałatkę. Na końcu trzemy ser feta na tarce. Sos wymieszanym z oliwą, polewamy sałatkę. Przyprawiamy do smaku. Na końcu przygotowujemy tosta. Smarujemy chleb tostowy masłem z obu stron i wkładamy do tostera. Od razu podajemy do sałatki jeszcze ciepły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak