Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Dzielnego Marynarza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
rzeżucha 1 łyżka
pomidor 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
rzodkiewka 2 szt
groszek konserwowy 3 łyżki
natka pietruszki 4 gałązki
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
curry 1 szczypta
sól do smaku

Porada

zamiast rzeżuchy możemy użyć dowolnych kiełków.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Dzielnego Marynarza

jaja umyć, ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Pomidor umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Ogórek obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Pokrojone składniki sałatki wymieszać z rzeżuchą, przyprawić solą i szczyptą curry, polać sosem majonezowo - jogurtowym. Z ogórka przeznaczonego na krokodyla ( powinien być dość długi) odkroić kawałek na głowę, a pozostałą część pokroić w dość grube plastry, które będą przypominały tułów zwierzęcia. Na sałatce ułożyć krokodyla, między plasterki ogórka włożyć cienki plasterki rzodkiewek, w głowę wetknąć oczy z groszku. Obok ułożyć groszek i gałązki natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak