Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka drobiowa z owocami
Ananasa pokroiłem w plastry, obrałem i usunąłem z nich środek , pokroiłem w kostkę.
Fasolę i kukurydzę odcedziłem na sitku , opłukałem w zimnej wodzie i osączyłem.
Cebulę pokroiłem na cienkie plasterki . Pomidor umyłem i pokroiłem w kostkę , usunąłem przy tym gniazdo szypułki.
Bazylię opłukałem, otrząsnąłem z wody i drobno posiekałem.
Filet pokroiłem w paski i wymieszałem w misce z ananasem, kukurydzą, fasolą, cebulą oraz pomidorem. Listki sałaty opłukałem , osuszyłem.
Rosół wymieszałem z sokiem z cytryny, musztardą i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
Sosem polałem sałatkę, posypałem bazylią i całość delikatnie wymieszałem.
Podałem w misce przybranej listkami sałaty.