Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata do obiadu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka sałat 100 g
bazylia 1 gałązka
ogórek gruntowy 2 sztuki
pomidor 1 szuka
szczypiorek 0,5 pęczka
olej słonecznikowy 4 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata do obiadu

Sałaty (użyłam mieszanki własnej: Batawia czerwona, Batawia zielona, rukola, szpinak, sałata masłowa) umyć, osuszyć i jeśli są duże liście – porwać na mniejsze. Bazylię umyć, listki porwać na mniejsze kawałki i wrzucić do sałaty. Olej wymieszać z przyprawą do sałatek i polać sałatę, wymieszać.

Ogórki umyć, obrać ze skórki, pokroić na plasterki. Szczypiorek umyć, posiekać. Dodać do sałatki, zamieszać.

Pomidora należy sparzyć i zdjąć skórę. Pokroić w kostkę lub ósemki. Wrzucić do sałaty i lekko przemieszać. Podawać do obiadu lub z chlebem na kolację

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 18.01.2014 11:53
pyszny mix sałat do obiadu
Łucja 15.11.2013 13:40
smaczna i zdrowa :)
aisoglam 14.11.2013 17:24
Smacznie i zdrowo :)
Mniam 14.11.2013 16:18
Prosta i smaczna sałata do obiadu.
Joannasz3190 14.11.2013 12:55
Idealny dodatek :)
Katarzyna59 14.11.2013 12:50
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak