Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sadzone z szynką i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 2 plastry
pieczarki 6 szt
jajko 4 szt
olej
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sadzone z szynką i pieczarkami

Rozgrzewamy patelnię (niezbyt mocno) i spryskujemy niewielką ilościa oleju. Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Pieczarki myjemy, kroimy w kawałki, dodajemy do szynki, oprószamy sola i pieprzem i podsmażamy. Jesli pieczarki puszczą sok to podsmażamy az odparuje. Kiedy pieczarki sa przesmazone, wrzucamy na patelnię posiekana natke pietruszki i zabieramy sie za jajka. Każde jajko wybijamy najpierw do miseczki a potem przelewamy na patelnię (sprawdzamy w ten sp swiezosc jaj). Wszystko oproszamy sola i pieprzem. Przykrywamy przykrywka i smazymy az jaja się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 01.09.2013 21:04
polecam :)
gosia56 01.09.2013 20:09
napewno pycha
iwi 26.08.2013 17:35
Dzięki za pomysł na kolację na dzisiaj;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak