Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki z masełkiem i bułką tartą-propozycja dla dzieci

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewki pęczek 1 pęczek
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Porada

Fajna propozycja dla dzieci, które nie przepadają za warzywami. Gotowanie sprawia że rzodkiewka ma łagodny smak, podane z masełkiem i bułką tartą są naprawdę smaczne.

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki z masełkiem i bułką tartą-propozycja dla dzieci

Rzodkiewki odcinamy od liści. Czyścimy- myjemy i odcinamy ogonek i trzonek. Następnie gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Odcedzamy. Mało roztapiamy na patelni- rzodkiewki kroimy na połówki i dodajemy do masła . Całość obsypujemy bułką tartą i rumienimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak