Rzodkiewki w miodzie

Rzodkiewki w miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki

    4 pęczki
  • Zalewa:

  • woda

    2 szklanki
  • olej

    1/2 szklanka
  • sok z cytryny

    1/2 szklanka
  • ocet

    1/2 szklanka
  • gorczyca

    2 łyżeczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • miód

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rzodkiewki w miodzie
Łączymy ze sobą składniki zalewy. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Rzodkiewki w miodzie
Oczyszczone i pokrojone w ćwiartki rzodkiewki przekładamy do niewielkich słoików i zalewamy przygotowaną zalewą. Zakręcamy.
Krok 3 - Rzodkiewki w miodzie
Słoiki pasteryzujemy około 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

04.08.2013 17:30
wykorzystuję je do sałatek, choć zwykle gdy otworze słoik dość szybko znikają

alaaa

02.08.2013 16:26
a do czego wykorzystujesz takie rzodkiewki?

joanna30

30.07.2013 21:02
Bardzo ciekawy przepis. Aż jestem ciekawa ich smaku

gosia1988

30.07.2013 16:19
ciekawy przepis

Kuchenka

30.07.2013 15:21
nie spotkałam się z taką rzodkiewką

paulina2157

30.07.2013 14:44
ciekawa jesetm jak smakują

ben-ka

30.07.2013 14:22
Dla mnie to też cos nowego,jak będę miała nadmiar rzodkiewki,to sobie takie zrobię:)

IwonaDD

30.07.2013 14:02
fantastyczne, jeszcze tak rzodkiewek nie jadłam, muszą być extra!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat