Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki w miodzie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
wody 2 szkl
olej 1/2 szkl
sok z cytryny 1/2 szkl
ocet 10 % 1/2 szkl
czosnek 2 ząbki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
miód 10 łyżek
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki w miodzie

Rzodkiew myjemy.Mniejsze kroimy na pół,większe w ćwiartki.Przekładamy do słoików.Składniki zalewy mieszamy,zalewamy rzodkiewki.Pasteryzujemy ok 20 min
Rzodkiewki można jeść po 2 tygodniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 16.07.2013 09:52
super ciekawa propozycja
sylwiusia055 25.10.2012 09:24
ekstra pomysł
alexxxanderka 08.10.2012 21:20
kolejne zaskoczenie :) Kreatywne podejście do rzodkiewek ;)
fictor123 25.09.2012 18:35
extra
Bernadeta1 22.09.2012 17:03
nigdy takich rzodkiewek nie jadłam
Ewelina47 16.08.2012 21:55
ojjj ciekawe połączenie
Betka 13.08.2012 09:05
mmm pycha!;)
gusia1000 12.08.2012 22:05
Nie robiłam takiego czegoś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak