Rzodkiewki w miodzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zalewa:

  • wody

    2 szkl
  • olej

    1/2 szkl
  • sok z cytryny

    1/2 szkl
  • ocet 10 %

    1/2 szkl
  • czosnek

    2 ząbki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • miód

    10 łyżek
  • rzodkiewka

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiew myjemy.Mniejsze kroimy na pół,większe w ćwiartki.Przekładamy do słoików.Składniki zalewy mieszamy,zalewamy rzodkiewki.Pasteryzujemy ok 20 min
Rzodkiewki można jeść po 2 tygodniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 16.07.2013 09:52
super ciekawa propozycja
sylwiusia055 25.10.2012 09:24
ekstra pomysł
alexxxanderka 08.10.2012 21:20
kolejne zaskoczenie :) Kreatywne podejście do rzodkiewek ;)
fictor123 25.09.2012 18:35
extra
Bernadeta1 22.09.2012 17:03
nigdy takich rzodkiewek nie jadłam
Ewelina47 16.08.2012 21:55
ojjj ciekawe połączenie
Betka 13.08.2012 09:05
mmm pycha!;)
gusia1000 12.08.2012 22:05
Nie robiłam takiego czegoś.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat