Rzodkiewki w miodzie

Rzodkiewki w miodzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zalewa:

  • wody

    2 szkl
  • olej

    1/2 szkl
  • sok z cytryny

    1/2 szkl
  • ocet 10 %

    1/2 szkl
  • czosnek

    2 ząbki
  • gorczyca

    2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • miód

    10 łyżek
  • rzodkiewka

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiew myjemy.Mniejsze kroimy na pół,większe w ćwiartki.Przekładamy do słoików.Składniki zalewy mieszamy,zalewamy rzodkiewki.Pasteryzujemy ok 20 min
Rzodkiewki można jeść po 2 tygodniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

16.07.2013 09:52
super ciekawa propozycja

sylwiusia055

25.10.2012 09:24
ekstra pomysł

alexxxanderka

08.10.2012 21:20
kolejne zaskoczenie :) Kreatywne podejście do rzodkiewek ;)

fictor123

25.09.2012 18:35
extra

Bernadeta1

22.09.2012 17:03
nigdy takich rzodkiewek nie jadłam

Ewelina47

16.08.2012 21:55
ojjj ciekawe połączenie

Betka

13.08.2012 09:05
mmm pycha!;)

gusia1000

12.08.2012 22:05
Nie robiłam takiego czegoś.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat