Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki gotowane do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
siemię lniane 1 łyżeczka
koperek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki gotowane do obiadu


Rzodkiewki oczyścić, umyć i ugotować 8 - 10 min w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę tartą i len, krótko przesmażyć i dodać rzodkiewki. Przemieszać na wolnym ogniu wszystko razem. Doprawić pieprzem i solą do smaku, posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 28.05.2016 12:32
Bardzo smakowity pomysł:)
Justi2401 28.05.2016 12:02
Ciekawe, nigdy takich nie próbowałam :)
gosia56 28.05.2016 08:57
bardzo lubię takie rzodkiewki pycha jedzonko ;)
Benita 28.05.2016 01:33
gotowanych rzodkiewek jeszcze nie jadłam
agaK. 27.05.2016 22:45
Fajne, smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak