Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż ze szpinakiem i grana padano

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż jaśminowy 1 woreczek
szpinak świeży 2 garście
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
grana padano
jajko 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż ze szpinakiem i grana padano

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągamy ryż z woreczka i odstawiamy. Szpinak myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy wyciśnięty czosnek. Lekko podsmażamy i dodajemy szpinak. Szpinak smażymy. Solimy sola morską do smaku. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryż - mieszamy. Chwilę razem smażymy. dodajemy starty grana padano. Mieszamy. Na osobnej patelni sadzimy jajko i podajemy je na ryżu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 16.10.2013 12:52
Świetny pomysł. Ja bym dodała raczej parmezan, jest bardziej aromatyczny od grana padano.
iwa643 16.10.2013 08:49
Bezmięsny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak