Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z tuńczykiem i warzywami z patelni

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
szpiank 1 garść
cukinia 1/4 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1 szt
olej 1 łyżeczka
sól
ryż 1 (kolorowy)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z tuńczykiem i warzywami z patelni

Ryż kolorowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazdo nasienne , cukinie dobrze myjemy nie obieramy. Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę , dodajemy pokrojona paprykę czerwoną i pokrojona cukinie . Podsmażamy chwilę. Dodajemy liście szpinaku. Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy ryż , wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy odsączonego tuńczyka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata61 05.02.2013 16:37
Robię podobnie, pycha :)
Ryszard4 05.02.2013 16:32
świetne danie
iwa643 05.02.2013 16:04
szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak