Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem cukiniowo-warzywnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 woreczki
cukinia 1 szt
parówki 3 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
fasolka szparagowa 10 szt
cebula 1 szt
olej
pomidory 2 szt
sól
sos słodko-pikantny tao-tao 2 łyżeczki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem cukiniowo-warzywnym

Ryż ugotować. Cukinię umyć i pokroić na plasterki. Fasolkę umyć i przekroić na pół. Parówki pokroić na długie paseczki.

Na oleju podsmażyć parówki przez ok. 5-10 min. Na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, potem dodać cukinię pokrojoną w plasterki i paprykę pokrojona w kawałki. Potem dodać pokrojone pomidory, dusić chwilkę, na koniec dodać parówki i dusić ok 5 min, dodać przyprawy do smaku i sos, wymieszać.

Na gorący ryż nałożyć porcje warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

biatriss 28.06.2013 14:19
dobry pomysł na obiad;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak