Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami, groszkiem i kaparami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 10 dag
cebula 1 szt
papryka 1/2 szt
pieczarki 10-15 dag
groszek konserwowy 1/2 szkl
pomidorki koktajlowe 8-10 szt
sos sojowy do smaku
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapary 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami, groszkiem i kaparami

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Kapary i groszek konserwowy osączyć z zalewy. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i razem z pokrojonymi pieczarkami i papryką podsmażyć na rozgrzanym oleju. Do cebuli z pieczarkami dodać ryż, kapary, groszek i przekrojone na pół pomidorki, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.02.2014 20:52
Wygląda apetycznie.
Motorek 26.12.2012 10:25
pięknie przygotowane
olkaaa 09.12.2012 13:01
muszę spróbować
gosia56 08.12.2012 11:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak