Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 50 dkg
ryż ugotowany 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
masło klarowane 1 łyżka
cebula biała 1-2 szt
por 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Krok 1 - Ryż z pieczarkami foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki
Krok 2 - Ryż z pieczarkami foto
3
Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy.
Krok 3 - Ryż z pieczarkami foto
4
Do podsmazonej cebuli dodajemy pieczarki dusimy.
Krok 4 - Ryż z pieczarkami foto
5
Do pieczarek dodajemy ryż.
Krok 5 - Ryż z pieczarkami foto
6
Do wymieszanych pieczarek i ryzu dodajemy przyprawy,chwilę podgrzewamy.
Pod koniec dodajemy krążki pokrojonego pora.
Krok 6 - Ryż z pieczarkami foto
7
Podajemy na ciepło ;)

POLECAM!!!!
Krok 7 - Ryż z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.04.2015 01:34
Dobry obiad.
Bernadeta1 18.03.2015 20:36
lubię takie jedzonko, szybko i bardzo smacznie
gosia56 18.03.2015 10:14
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
Róża1 17.03.2015 23:32
bardzo smaczne i pięknie podane danie :-).
Adamorek 17.03.2015 21:58
fajny taki smakowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak