ryz z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 szt.
  • jajka

    2 szt.
  • cynamon mielony

    1 łyżka
  • cukier drobny

    4 łyzki
  • cukier waniliowy

    1 szt.
  • masło

    2 łyzki
  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryz przełożyć do miski, dodać oba cukry, jajka i dokładnie wymieszać. Rondelek wysmarować masłem.Część ryżu wyłożyć do rondelka, skroić jabłka, posypać je cynamonem, przykryć reszta ryżu i zapiec.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 22.08.2012 10:38
moje dziec go uwielbiają!
mamusia1 22.08.2012 10:38
moje dziec go uwielbiają!
mamusia1 27.11.2010 16:58
pyszne i delikatne danie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat