Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
masło 2 łyzki
ryż 2 filiżanki
wino białe 1 filiżanka
rosół warzywny 6 filiżanek
ser mozarella 10 dkg
likier z jabłek 1/4 filiżanki
sól
czarny pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z jabłkami

obrane jabłka kroję w kostkę. Na roztopionym maśle szklę cebulę, ciągle mieszając wsypuję ryż. Po 2 minutach, zwiększam ogień i wlewam wino. Kiedy wino się wchłonie, dodaję 1/2 filiżanki rosołu i jabłka. Gotuję ,aż zredukuje się rosół. Porcjami dodaję kolejne porcje rosołu przez 15 minut. Wszystko oprószam solą i pieprzem, dodaję pokrojony ser, likier jabłkowy i mieszam razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 09.08.2012 16:25
tez robie i pyszny jest
andżelika1 07.08.2012 17:10
jadłam już, pycha
sznycel 04.08.2012 21:51
podaję ciepłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak