ryż z chilli con carne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    300 g
  • sól

    2 łyżeczki
  • chilli co carne

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z 2 łyżeczkami soli, włożyć 3 torebki ryżu, gotować 15 minut. Odcedzić. Zagrzać chilli con carne wg mojego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/110711/chilli-con-carne-czyli-mieso-mielone-z-fasola-w-pomidorach.html. Ryż rozłożyć na 3 talerze, na środek ryżu wlać mięso z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andzia123 20.03.2012 12:19
super
bejciu24 28.02.2011 20:56
fajnie wygląda
Jolanta_P-S 28.02.2011 13:21
ale u nie wszystko zjedli i nie było co odgrzewać;)
pacpaw 28.02.2011 13:17
ja swoje chili con carne jeszcze wykorzystałem w naleśnikach po meksykańsku. A te chili con carne gdzieś przeczytałem, że smakuje najlepiej na drugi lub trzeci dzień odgrzane :o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat