Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na czerwonym winie z jagodami inków

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
bulion warzywny 2 szklanki
parmezan 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na czerwonym winie z jagodami inków

Do szerokiego garnka wkładamy ok 2 łyżki masła roztapiamy . Wsypujemy ryz - podsmażamy chwilę aż zrobi się szklisty. Ryż zalewamy czerwonym winem - powiększamy ogień i redukujemy alkohol. Mieszamy. Chwilę dusimy i podlewamy ok 1/2 szklanki bulionu. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu. Czynność powtarzamy aż ryz będzie gotowy. Dodajemy starty parmezan. Mieszamy , dodajemy jagody inków. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. serwujemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 07.02.2014 11:02
wspaniały dodatek
Pyszota 07.02.2014 10:29
ciekawe jak smakuje
patryska76 07.02.2014 10:21
Smaczne danie ;-)
norweska20 07.02.2014 10:01
smakowicie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak