Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na bulionie w zielone ,, piegi "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
masło 3 sztuki
natka pietruszki 3 łyżki
bazylia świeża 3 łyżki
kurkuma 1 szczypta
sól 1 szczypta
skórka otarta z cytryny 1/4 z ćwiartki
woda 1,5 litra
bulion drobiowy 1 kostka
pestki dyni 1/2 łuskane

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na bulionie w zielone ,, piegi "

Jeszcze jedna propozycja na ryż podawany jako dodatek do drugich dań.
Ryż zalać 1,5 litrem wody .Dodać kostkę bulionową i gotować 25 minut. Odcedzić. W rondlu rozpuścić masło. Podsmażyć na nim mieszając natkę, bazylię i pestki dyni . Dorzucić ryż i kurkumę .Smażyć mieszając tak by ryż pokrył się masłem i dodatki równomiernie się w nim rozłożyły . Doprawić do smaku solą i otartą skórką z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 26.11.2013 16:51
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak