Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż jaśminowy z potrawka warzywną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
cukinia 1 szt
por 1 szt
fasolka szparagowa 1 garść
pasta chili
prezcier pomidorowy 2 łyżki
bulion warzywny 1/2 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat
ryż jaśminowy 1 woreczek
olej 1 łyżka
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż jaśminowy z potrawka warzywną

Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki . Por myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki kroimy w plasterki . Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Na oleju na patelni podsmażamy pokrojonego pora i pieczarki . Mieszamy . dodajemy pokrojona cukinię. Podlewamy bulionem wymieszanym z przecierem pomidorowym . Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy ją . Ugotowaną fasolkę dodajemy do warzyw na patelnie . Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem ,pastą chili i pieprzem do smaku . Potrawkę podajemy z ryżem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja25 13.12.2012 12:38
dobre
aisoglam 13.12.2012 12:09
Bardzo apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak